אם אתם עומדים לפני אירוע כמו מסיבת יום הולדת, פגישת צוות במשרד או אפילו מפגש משפחתי גדול בחוץ, אתם יכולים להיות בטוחים שהאוכל הוא מה שיפגיש את האנשים ויחבר בניהם. הכיבוד שתזמינו יכול לעשות את ההבדל, הוא יכול לפתוח את הרגשות, להפוך את האווירה לקלילה ולהעלות חיוכים. ברור היום כי אוכל הוא הרבה יותר מאשר מספר מנות שמונחות על השולחן.
בעידן בו כולם מצלמים את עצמם והחיים שלהם, הכיבוד באירוע צריך להיראות טוב, שונה, צבעוני והטעם חייב ליצור חוויה בחייך. מעבר לכך שאתם רוצים להשאיר רושם, חשוב גם שתשימו לב לפרטים הקטנים ושכולם ירגישו שהתחשבו בהם. בדיוק לשם כך ניגשנו לחברת ארטיסט מגשי אירוח בהתאמה אישית אשר סיפרו לנו כיצד תוכלו להתאים את התפריט לכל האורחים שיגיעו.
למעבר לאתר של חברת ארטייסט: www.artaste.co.il
מגוון המתאים לכמות המשתתפים
זה יכול להישמע פשוט. כל מה שנדרש הוא להסתכל על המגוון שבתפריט ולבחור את המנות שנראות המגרות ביותר. בפועל? המגוון גדול כל כך והתפזרות עלולה להוביל לתסכול. עליכם לחשוב קודם כל על כמות המשתתפים ולצאת מנקודת הנחה שברוב האירועים שאינם על חשבון ארוחת הצוהריים, אנשים נוטים לאכול שתיים עד שלוש מנות מלוחות ועוד קינוח עד שני קינוחים.
במידה והאירוע מחליף ארוחה, יש להוסיף עוד מנה. חשבו על כך שאתם רוצים שיהיה איזון, מצד אחד שפע של אפשרויות, מצד שני לא יותר מדי כדי שאנשים לא ירגישו שהם פספסו מהמנות. מגוון ראוי יבטיח שהאורחים יצאו שבעים ומאושרים.
התחשבות באלרגיות ומגבלות תזונתיות
העולם שלנו שופע הזדמנויות ולצד זאת יש אנשים עם מגבלות תזונתיות. יתכן כי בין האורחים שלכם יהיו אנשים שרגישים לצליאק ואנשים טבעונים ואתם לא רוצים שהם יסתפקו בירקות טריים בלבד (גם אם אלו מגרים וטעימים).
בזמן שאתם מרכיבים את התפריט, חשבו גם על אנשים שהתזונה שלהם דורשת יותר תשומת לב. תוכלו למצוא מנות מתאימות לכל אירוע ולכל שלב, מהפתיחה ועד לקינוח. אם אתם יודעים על מגבלות מסכנות חיים (כמו חלב ואגוזים), בררו כיצד החברה מכינה את המנות והאם היא יכולה לדאוג לאותן מגבלות.
תכננו את התקציב בצורה חכמה
נושא התקציב יכול להיות מגבלה בכל אירוח ואתם בוודאי תרצו לתכנן אותו בצורה חכמה. כדאי קודם כל להחליט מה התקציב שלכם, לאחר מכן להעריך את מספר האורחים שצפויים להגיע ובהתאם לבחור את סוג המנות והכמויות. כדי לנצל את התקציב כהלכה ההמלצה היא לא להתפזר יתר על המידה. חשבו על כך שכל אורח ירצה בוודאי להתנסות במספר מנות וטעמים ולכן כדאי מאד להציע מגוון.
בו זמנית, אם תזמינו סוגים שונים של מגשי אירוח כדי להציג שפע, אורחים רבים ירצו לטעום כמה שיותר וירגישו אולי שלא הזמנתם מספיק מנות. נסו להתמקד ובו זמנית להזמין מנות ממספר קטגוריות כשאלו יכולות לכלול: ירקות, מאפים, תוספות ולביבות ומגשי גבינות. ברגע שתזמינו את הכמות הנכונה ומגוון ראוי אך לא מוגזם, האורחים ייהנו מכל הטעמים ובו זמנית לא תבזבזו מזון ולא תחרגו מהתקציב.
הכינו את אזור ההגשה
אזור ההגשה חשוב כמו התפריט ויכול לשדרג את החוויה הקולינרית. אתם חושבים על הטעם של האורחים ובצדק, אך אם הם לא יוכלו לגשת לאזור הכיבוד, ההנאה תיפגם. לכן, העדיפו להניח את מגשי האירוח במקום נגיש אך מסודר כך שלא יהיה בלגן וכולם יוכלו לקחת לעצמם את המנה האהובה עליהם.
הוסיפו כלי הגשה כך שאנשים לא יגעו במנות לא שלהם עם הידיים. הציעו צלחות למנות הדורשות זאת, הניחו מפיות במספר נקודות וסכו״ם אם החלטתם להציע מנות שדורשות זאת. כמו כן, הקפידו על ניקיון במהלך האירוח ואמנם אתם לא חייבים להסתכל כל רגע מה האורחים שלכם עושים, אך מדי פעם כדאי שתעברו באזור ההגשה ותבחנו שהוא נקי.
התייעצו עם המומחים בתחום
יתכן שאתם מרגישים בטוחים בבחירת המנות השונות ויתכן שאתם מעדיפים להתייעץ עם חברת הקייטרינג המתמחה בתחום. אל תהססו לשאול שאלות, להתייעץ, לבחון יחדיו את התפריט וזאת לאחר שתבחנו האם יש לכם אורחים עם מגבלות בריאותיות, כמה אורחים צפויים להגיע לאירוח ומה מגבלת התקציב שלכם.